Čiščenje nakita - LeOna.si

NEGA IZDELKOV

Ob vsakodnevnem nošenju nakita le-ta izgubi svoj lesk. Ob stiku s kožo se na njem naberejo kožne maščobe in odmrle celice, pa tudi ostanki kozmetičnih sredstev in celo vodni kamen. Nakit je zato potrebno redno in nežno čistiti, ker s pravilno nego lahko dosežemo da obdrži svoj sijaj še dolgo časa.

Nakit z Elementi Swarovski

Nakit oz. kristal dnevno redno zbrišite z mehko namensko krpico. Prstne odtise in sledove maščobe na kristalu prav tako odstranite z mehko namensko krpico, ki jo napršite s čistilom za steklo brez amoniaka in agresivnih sestavin nato pa nežno zloščite kristal do leska. Če se je na nakitu nabrala trdovratnejša nesnaga, ga očistite s krpo v mlačni vodi, kateri dodate malo blagega detergenta, potem ga temeljito sperite z vodo, zbrišite in osušite s suho krpo (ne uporabljajte grelnih teles). Kristala ne namakajte v vodi več kot nekaj minut. Da na kristalu ne bi pustili prstnih odtisov, priporočamo, da si za poliranje nadenete bombažne rokavice

Nakit iz plemenitega jekla

V kozarec natočite toplo vodo, dodajte kapljico detergenta za pomivanje posode in vanjo namočite mehko bombažno krpo ter z njo nežno prebrišite vaš nakit. Ob večji umazaniji vzemite zobno ščetko z mehkimi ščetinami , dodajte zobno pasto ter z njo nežno podrgnite po vašem nakitu. Nakit dajte nato v kozarec s čisto toplo vodo in ga temeljito prebrišite s suho bombažno tkanino. Jeklo ne reagira ob stiku z drugimi kovinami in ni občutljiv na praske.

Nakit iz srebra

Srebrni nakit namočite v vodo in dodajte sodo-bikarbono. Čistite ga lahko tudi z limono ali zobno pasto. Na koncu nakit dobro sperite z mlačno vodo in obrišite z mehko bombažno krpo. Srebro je občutljivo na praske, zato ga shranjujte ločeno od ostalega nakita.

Nakit iz bakra

Baker je nagnjen h hitrejšemu temnenju kot ostale kovine. Namočite vaš nakit iz bakra v kozarcu, kjer je limonin sok , voda in sol ter ga pustite nekaj minut. Nakit nato dobro sperite in prebrišite s suho bombažno tkanino.

Shranjevanje in vzdrževanje očal

Pri uporabi so sončna očala in zaščitni UV filter izpostavljena znoju, maščobi, prahu, kozmetiki, itd., zaradi česar je lahko zmanjšana njihova osnovna funkcija. Izdelek čistite pod tekočo vodo, ki ji lahko dodate blago čistilno sredstvo. Očala pustite da se osušijo ter jih prebrišite s krpico iz mikrovlaken. Očala ne izpostavljajte udarcem, hranite jih na suhem mestu pri temperaturi od -10C do +35C, v etuiju za očala.

Čopiči za ličenje

Če želite da so vaši čopiči še dolgo obstojni jih je potrebno pravilno vzdrževati. Brez pravilnega čiščenja in nege se na čopičih kopičijo ostanki kože, ličil, pudra, maščobe in bakterij, ki lahko povzročijo okužbo. Zato priporočamo, da čopiče nežno operete vsake 4 tedne v mlačno-topli vodi z manjšo količino šampona za lase. Da se ohrani naravna lega ščetin, čopiče spirajte pod nežnim curkom vode, odcedite še zadnje ostanke vode in jih dajte na čisto suho brisačo ter pustite da se posušijo. Nikakor čopičev ne sušite s sušilcem za lase.